alpaca voor ouderen

Speciaal voor groepen mobiele ouderen

Ouderen ontmoeten alpaca’s

Zoals u vast nog wel weet, kwamen we in coronatijd bij veel woon-zorglocaties langs met alpaca’s uit onze kudde. De bezoekjes waren een succes. Bewoners keken er reikhalzend naar uit. Reageerden verwonderd en enthousiast. Verhalen kwamen los: over vroeger, en soms ook over eigen dieren op de boerderij. Het voeren en aaien van onze nieuwsgierige alpaca’s bracht ontspanning en vertedering.

Op ons erf

In de maanden januari, februari en maart (bij veel animo ook weer in oktober, november en december) organiseren wij ontmoetingen met alpaca’s op ons erf. Speciaal voor ouderen die mobiel zijn en graag eropuit gaan. Er zijn verschillende dagen  om met een gezelschap uit uw woon-zorggemeenschap bij ons langs te komen. We hebben deze activiteit met enkele professionals uit de ouderenzorg afgestemd op de wensen, de spanningsboog en het budget van de doelgroep. Het is niet alleen een uniek uitje naar een totaal andere omgeving, maar ook leerzaam en gezellig.

video: Wij zijn de Stad – Middelburg

Wat bieden wij?

Tijdens het bezoek aan onze boerderij ontmoeten ouderen en hun begeleiders ons en onze alpaca’s. In een rustig tempo wandelen we langs de kuddes. We vertellen over de oorsprong en achtergrond van de dieren. Wie wil, kan ze voeren en aaien. Natuurlijk helpen we met foto’s maken. Bij droog weer zijn we met elkaar buiten in de zandpaddocks. Bij slecht weer kunnen we naar de binnen paddock. Daarna sluiten we in het Alpacafé af met koffie, thee of warme chocomel en wat lekkers. Iedere deelnemer krijgt een klein alpaca souvenir mee. U geniet samen van een ontspannen, educatief uitstapje waarover u nog lang met elkaar zal napraten.

Praktische informatie

Duur van het programma: 1 uur
Maximaal aantal ouderen: 12
Maximaal aantal begeleiders: 6 (gratis)
Kledingtip: warme, winddichte jas en schoenen die tegen een stootje kunnen
Let op: het is niet mogelijk om in een rolstoel aan deze activiteit deel te nemen, het alpacafé is middels twee brede tredes toegankelijk. Onze ervaring leert dat rollator gebruikers met assistentie deze tredes op kunnen.

Prijs per ontmoeting per groep: € 180,- inclusief BTW *
* ongeacht of het aantal ouderen en begeleiders minder is dan het maximale aantal

Gereduceerd tarief

Het bedrag van € 180,- inclusief BTW * per ontmoeting per groep is een gereduceerd tarief.

Crowdfunding

Het resterende deel van de onkosten is € 95,- per activiteit. We kunnen in het voorseizoen 30 groepen van 12 ouderen met 6 begeleiders (die gratis deelnemen) ontvangen. Wij hopen het ontbrekende bedrag van € 2850,- met crowdfunding bij elkaar te krijgen.

Doneren

Helpt u mee? Hoe meer mensen doneren, hoe meer ouderen voor dit tarief de alpaca’s kunnen ontmoeten. Zo dragen we samen bij aan de kosten van de opvang van zo’n 70 rescue alpaca’s, en beleven bewoners en begeleiders een verrassend uitstapje.

U kunt via deze link deze actie steunen: https://whydonate.com/nl/fundraising/ouderen-en-alpacas

Reserveren

Door deel te nemen aan onze activiteiten steunt u ons in de zorg voor verwaarloosde, zieke en mishandelde alpaca’s uit heel Nederland.