ALGEMENE VOORWAARDEN ALPACAS ZEELANDIA GROEPSACTIVTEITEN

Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op iedere groepsactiviteit die Alpacas Zeelandia organiseert. Hiervan kan alleen worden afgeweken wanneer we dat schriftelijk met elkaar zijn overeengekomen.

1. Uitvoering
Alpacas Zeelandia doet haar uiterste best de Alpaca-groepsactiviteit naar behoren en verwachting te leveren. Je neemt geheel op eigen risico deel aan de Alpaca-groepsactiviteit. Je dient altijd de aanwijzingen van het personeel van Alpacas Zeelandia op te volgen.

2. Boeken
Groepsactiviteiten kunnen alleen online – via onze website – worden geboekt.

3. Bevestiging en groepssamenstelling
Voor de groepsactiviteit krijg je een bevestiging per email met daarin aanvullende informatie. Met meer deelnemers deelnemen dan je hebt opgegeven, is niet mogelijk. Wijzigingen in het aantal deelnemers kan alleen tot vijf dagen voor de dag van de activiteit en moet je per email aanvragen. Alleen met onze schriftelijke toestemming kun je dan met meer deelnemers komen, uiteraard tegen betaling van de meerprijs. Voor alle groepsactiviteiten geldt een minimumleeftijd van 8 jaar. Kinderen onder 15 jaar dienen altijd begeleid te worden door een volwassen ouder/verzorger/vriend(in). Alpacas Zeelandia heeft het recht op de dag dat de activiteit in de planning staat een groep te weigeren wanneer niet aan de voorwaarden voor groepssamenstelling wordt voldaan.

4. 1 Betaling
Bij reserveren betaal je een aanbetaling van €15,- per persoon, niet restitueerbaar.
het overige bedrag voldoe je contant ter plaatse vóór de activiteit begint. Onze prijzen zijn inclusief BTW.

4.2 niet restitueerbare aanbetaling
De aanbetaling van €15,- p.p. is een zogenaamde ‘non refundable’. Dit bedrag wordt niet teruggestort/gerestitueerd, ook niet bij verhindering of annulering.

5. Annuleren
Annuleren door jou als deelnemer:

Annuleringsvoorwaarden als je onverhoopt niet kan deelnemen aan de groepsactiviteit waarvoor je je hebt opgegeven:
5.1 > 5 dagen, dan verzetten we eenmalig kosteloos je geplande activiteit,
5.2 binnen 5 dagen voor aanvang van de activiteit brengen we het gehele restbedrag bij je in rekening. Annuleren kan alleen per email, via info@alpacaszeelandia.nl
5.3 No show; kom je niet opdagen, dan sturen we je een betaalverzoek voor de openstaande kosten. Wanneer dit niet binnen 24 uur wordt voldaan geven de de incassatie van het bedrag uit handen.
5.4 Te laat aanwezig. Heb je op de aanvangtijd je restbetaling niet voldaan òf ben je zelfs nog niet aanwezig? Dan kun je niet aan de activiteit deelnemen. Volledige betaling van het restbedrag is dan wel verschuldigd.

5.5 Annuleren door Alpacas Zeelandia
Als Alpacas Zeelandia de activiteit geannuleerd vanwege de weersomstandigheden, wordt dit uiterlijk 20.00 uur de dag voorafgaand aan de activiteit per mail gecommuniceerd. Meestal bestaat de mogelijkheid voor een alternatief, dan blijft je aanbetaling staan. Wanneer het geboden alternatief niet aansluit bij je wensen wordt de aanbetaling gerestitueerd. De terugbetaaltermijn is ongeveer 14 werkdagen. De betaling wordt afgehandeld door Regiondo.
5.6 annulering op de dag zelf wegens onvoorziene omstandigheden
Bij annulering op de dag zelf door onvoorziene omstandigheden zal er telefonisch contact gezocht worden vanuit Alpacas Zeelandia, eveneens wordt hiervan een mail verstuurd èn komt er een bericht op de facebook pagina. Alpacas Zeelandia zal in de meeste gevallen een passend alternatief kunnen bieden, wanneer dit niet aansluit bij je wensen wordt de aanbetaling gerestitueerd.

6. Aanvangstijd
Wees op tijd en minimaal 10 minuten voor aanvang aanwezig.  Wanneer je op de aanvangstijd niet aanwezig bent of je activiteit hebt afgerekend kun je niet deelnemen aan de activiteit. Betaling van het gehele bedrag is wel verschuldigd.

7. Kledingvoorschriften
Zorg ervoor dat je kleding is aangepast aan de activiteit waaraan je deelneemt.

Strandwandeling en Strandcombi; de alpaca’s lopen altijd ook door het water
– voorjaar, zomer: waterdichte schoenen, korte broek, hoed of pet;
– herfst, winter: hoge rubberlaarzen, wind- en waterdichte kleding, muts.
Draag laagjes kleding over elkaar heen, zodat je ook bij bewolkt of guur weer warm blijft; het is aan zee altijd iets kouder. Zorg dat je altijd droge kleren, schoenen en sokken meeneemt.

High Tea en Bos,- Landerijen- en Rescuecombi’s
– voorjaar, zomer: neem altijd een extra trui of vest mee;
– herfst, winter en frisse dagen: neem extra warme kleding mee.
In het Alpacafé zijn kacheltjes, maar de temperatuur kan voor de dieren niet te hoog zijn.

8. Aansprakelijkheid
Deelname aan de activiteiten is in alle gevallen en in alle situaties op eigen risico. De instructies van personeel van Alpacas Zeelandia dien je op te volgen. Alpacas Zeelandia kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade, veroorzaakt door het niet opvolgen van deze instructies. Ook kunnen Alpacas Zeelandia en personeel nooit aansprakelijk worden gesteld voor vermissing, verlies of schade aan goederen van deelnemers aan de activiteiten.

9. (Rescue) Alpaca’s
Als gast van Alpacas Zeelandia ben je vooral bij onze alpaca’s te gast. Alpaca’s zijn leergierig, intelligent en sensitief. Om zoveel mogelijk plezier te beleven, is het volgende belangrijk:
– luister goed naar de instructies die je krijgt;
– voer de alpaca’s alleen het voer dat door Alpacas Zeelandia is verstrekt;
– laat nooit afval of etensresten achter;
– gedraag je rustig, schreeuw niet en jaag de dieren niet na;
– roken is verboden op het gehele terrein.
Bij wangedrag in welke vorm dan ook zullen wij je verzoeken het terrein te verlaten. Voor restitutie van je betaling kom je dan niet in aanmerking.

10. Honden
Honden zijn op het gehele terrein niet toegestaan. Evenmin kunnen honden mee met de wandelprogramma’s van Alpacas Zeelandia.

11. Allergieën en (voedsel)intoleranties
Wij kunnen niet cateren voor mensen met allergieën of (voedsel)intoleranties. Heeft u een allergie of (voedsel) intolerantie, dan is het toegestaan eigen eten en/of drinken mee te brengen, m.u.v. alcoholische dranken. Er wordt echter niets in mindering gebracht op de prijs van de activiteit.

12. Minimum leeftijd
Voor de meeste activiteiten geldt een minimumleeftijd van 8 jaar. Deze is bewust ingevoerd om het plezier voor de deelnemende alpaca’s en andere gasten te waarborgen.
Deelname met een leeftijd jonger dan de gespecificeerde leeftijd is niet toegestaan.
Heb je een plek gereserveerd voor iemand die jonger blijkt te zijn dan de door Alpacas Zeelandia gespecificeerde leeftijd dan is betaling van deze plek gereserveerd maar de persoon die jonger is dan toegestaan kan niet aan de activiteit deelnemen.
Alpacas Zeelandia hoeft in deze geen alternatieve activiteit aan te bieden.
Soms kan er wel een vervangende activiteit aangeboden worden, hier zijn wel meerkosten aan verbonden.