Alpacas op locatie

Onze alpacas zijn ondertussen zo goed getraind dat zij zich ook zeker genoeg voelen op onbekend terrein. Wij bieden de mogelijkheid om onze kudde, inclusief begeleiding in te huren op locatie.

Bijvoorbeeld:
filmopnames
promotiefilmpjes
fotoshoots
Hospices
verzorgingshuizen
Wandelingen op locatie
Bijwonen van een bruiloft
Inzet bij management training, leiderschaps training, trauma verwerking, begeleiding bij terminale ziekte

Belangrijk om te weten

Alpacas zijn kuddedieren. Daarom zullen wij nooit één alpaca op locatie laten komen.
Wij zijn altijd aanwezig bij de activiteiten op locatie.
Onze alpacas kunnen traplopen, wanneer de trap niet te steil is. Open trappen en stalen trappen zijn op dit moment nog een brug te ver.
Onze alpacas kunnen in een lift, voorwaarde is wel dat de hele kudde in de lift past, inclusief één begeleider.

Alpacas op locatie kost voorbereiding:

Onze kudde heeft vele uren training achter de rug om gewend te zijn aan allerlei soorten geluiden, geuren, kleuren en situaties. Zij voelen zich zowel buiten als binnen zeker. Wanneer een locatie extra ‘uitdagingen’ met zich meebrengt hebben we soms tijd nodig om de dames hierop voor te bereiden.

Denk bijvoorbeeld aan de wandeling die we in november 2019 voor de NS hebben gemaakt. Deze wandeling startte op station Middelburg en de dames verwelkomden de deelnemers op het perron, naast de trein waar de deelnemers uit stapte. Hier hebben we actief op getraind. Leren wennen aan station specifieke geluiden zoals treinen, fluitjes etc. Het aanleren van ‘geluiden’ doen we thuis op bekend terrein. Wanneer dit goed gaat gaan we in de buurt van de locatie trainen en steeds dichter naar de locatie toe. Op een gegeven moment wandelen over lege perrons op tijden dat er geen treinen zijn en daarna aankomst en vertrek van treinen. Eerst op afstand, daarna dichterbij.

Onze dames blijven dieren, hoe goed getraind ook, hun belang en veiligheid staat voorop

Wij zullen alles in het werk stellen om onze dames goed voor te bereiden op dat wat zij gaan doen. Echter blijven zij wel (vlucht) dieren. Wanneer op het moment zelf blijkt dat ze iets niet willen, toch eng vinden of stress ondervinden zullen we niet pushen. Veiligheid van de dieren en omstanders gaat ten alle tijden voor.

Ook bij fotoshoots of film opnames is het belangrijk te realiseren dat dieren een eigen wil hebben en dat die gerespecteerd moet worden. Filmen met dieren en foto’s maken met dieren vraagt om bijzondere kwaliteiten en vindingrijkheid van de cameraman.

Prijsindicatie:

Alpacas op locatie vanaf: €175,- per uur, inclusief begeleiding*
Kilometers: €1,50 per kilometer*

*exclusief 21% btw

Prijzen zijn op aanvraag en variëren op basis van inzet van personeel.

Laat je meerdere keren per jaar bezoeken door de alpacas 🙂

Alpacas op locatie bij zorginstellingen

Hierbij komen de alpaca dames vijf keer per jaar bij het huis op bezoek. De dames (her)kennen al snel een omgeving en weten gauw wat er van hen verwacht wordt. Indien mogelijk lopen de alpacas los door de tuin of over de afdeling. Zo kunnen ze zelf bepalen met welke bewoners ze interactie willen en zijn ze vrij om hen op te zoeken.

Vergoeding voor de alpaca dames: €65,- per bezoek van ongeveer 45 minuten (exclusief 21% btw)
Kilometers €1,50 per kilometer (exclusief 21% btw)

Bezoeken vinden plaats buiten weekeinden, feestdagen en vakanties om. Bezoek dient vooraf voldaan te worden.
Van ieder bezoek ontvangen wij van het huis een aantal foto’s die wij op onze website en social media mogen gebruiken.

Alpacas op de werkvloer

Alpaca plezier op het werk!
Op kantoor, in de fabriek, in de tuin, de lerarenkamer voor de vergadering, de dames komen graag blijdschap, een lach en ontspanning brengen. Even een klein uurtje ontspanning voor het team, en vele foto’s om na te genieten. De alpaca dames komen vier keer per jaar bij het bedrijf op bezoek. Hierdoor ziet iedereen de alpacas door het jaar heen veranderen, qua vacht en qua gedrag. Ze worden steeds vrijer omdat ze de omgeving en mensen gaan (her)kennen. Indien mogelijk lopen de alpacas los over de afdeling. Zo kunnen ze zelf bepalen met wie ze interactie willen en zijn ze vrij om hen op te zoeken.

Kosten voor het Alpacas op de werkvloer abonnement:
Bij 4x per jaar 40 minuten: €114,- per bezoek (exclusief 21% btw)
Kilometers €1,50 per kilometer

Bezoeken vinden plaats buiten weekeinden, feestdagen en vakanties om. Bezoek dient vooraf voldaan te worden.
Van ieder bezoek ontvangen wij een aantal foto’s die wij op onze website en social media mogen gebruiken.

Alpacas on tour, wat organisaties zeggen

bezoek aan Hospice de Markies

De alpaca dames brachten 19 december 2019 een bezoek aan Hospice de Markies in Bergen Op Zoom.

Wij zijn immens trots op de alpaca dames. Ze hebben zich voorbeeldig en rustig gedragen. Stiekem een hapje van de plant in de woonkamer en Bonne pakte ongevraagd een appeltje uit de fruitschaal maar buiten dat geen kattenkwaad.

De dames voelden zich op hun gemak en stapten los het hospice rond. Zo kozen zij zelf welke kamers zij bezochten. Het is ontroerend om te zien hoe zij een glimlach en blijdschap teweeg brengen bij degenen die in het laatste stadium van het leven waren.

Verdrietig om je te realiseren dat sommige mensen van deze beelden inmiddels zijn overleden.

Wintermarkt Domburg 29 december 2018

In de aanloop naar de wintermarkt in Domburg bleek dat de foto’s van de alpaca’s -én natuurlijk het feit dat ze kwamen- veel jonge gezinnen trok naar het event.

Want knuffelen met Alpaca’s: dat moet wel leuk zijn.

De samenwerking was heel fijn, laagdrempelig en alles kon gevraagd worden. De omgang met de bezoekers was top. Kinderen waren enthousiast en werden zeer geduldig uitgelegd hoe ze het beste met de dieren om konden gaan.

Dit bewijst natuurlijk de goede zorg voor de alpaca’s.

Het leukste? De rit door onze hoofdstraat met de alpaca’s, bijna als de rattenvanger van Hamelen. Een echte publiekstrekker!

Wijkfair Hof Mondriaan, 15 juni 2019

De wijkfair voor de bewoners/ familie/ en wijkbewoners was een groot feest. Mede doordat de  6 alpaca’s  van Alpacaszeeland  aanwezig waren bij de wijkfair. Het zorgde voor meer bezoekers uit de wijk dan vorgaande jaren.

Iedereen kreeg de gelegenheid om met de alpaca’s te knuffelen, uit de hand te laten eten en op de foto gaan. Daar werd massaal gebruik van gemaakt.

De dieren  worden  met zorg omringd en begeleiders staan voor de welzijn van de alpaca’s. Voor weersomstandigheden was er een partytent opgezet zodat de dieren konden schuilen voor regen en zon. Er werd door de begeleiding aan de omstanders informatie verstrekt, over de alpaca’s. De geïnteresseerde mensen mochten in kleien groepjes in de afgezette weide bij de alpacas en ontvingen instructies hoe om te gaan met de dieren. Er werd goed toegezien op het naleven van de instructies en geïnteresserden werden vriendelijk begeleid.

Als organisator ( team welzijn Mondriaan)  kunnen we Alpacaszeeland dan ook zeer aanbevelen voor evenementen  binnen en of buiten.

Vriendelijke groeten

Namens team welzijn Hof Mondriaan

Verjaardagsfeest 16 februari 2019

Op 16 februari kwam Alapacas Zeeland met vijf lieve alpacas langs in Middelburg op mijn verjaardagsfeestje voor mijn 21ste verjaardag. Dit was een groot succes en, voor mij, een geweldige verrassing! Alpacas zijn mijn absolute lievelingsdieren en al tijden maken mijn familie en ik de grap dat ik in de toekomst een eigen alpacaboerderijtje begin of alpacas in de tuin neem later. De hele kudde van Alpacas Zeeland (Ada, Alpha, Arenda, Aafje en Amber) kwam op bezoek. Ik mocht alpaca Amber haar flesje geven en alle alpacas mochten geaaid en gevoerd worden.
Het personeel van Alpacas Zeeland was professioneel en enthousiast. Er werd ons duidelijk geïnstrueerd wat de grenzen van de alpacas waren, maar op een goede, ongedwongen en vriendelijke manier. Er werd uitgelegd hoe je de alpacas aait en eten geeft. Daarnaast werden er nog leuke feitjes over de alpacas verteld. Het personeel gaf alle gasten en mij veel ruimte en kans voor het maken van leuke foto’s. De alpacas kregen veel ruimte en tijd om onze achtertuin uitgebreid te onderzoeken. De alpacas werden niet constant aangelijnd; ze kregen juist veel ruimte om hun eigen weg te gaan.
Enkele weken voorafgaand aan het feest kwam Mara langs op locatie om te controleren of de omgeving geschikt was voor de dieren. Er werd mij verteld dat zij erg secuur en professioneel was bij dit thuisbezoek en dat er altijd wordt gezocht naar mogelijkheden.
De toegevoegde waarde van de alpacas op locatie is dat er mogelijkheden zijn om een echte verrassing te organiseren voor een jarige. Ik was in ieder geval compleet verrast! Deze verjaardag was, dankzij deze geweldige verrassing/cadeau, een van de beste verjaardagen die ik tot nu toe heb mogen meemaken.
Ontzettend bedankt voor deze geweldige ervaring en hopelijk tot in de nabije toekomst!