Alpaca’s op locatie

voor filmopnames, fotoshoots, bruiloft, promotie, etc.

Onze alpaca’s zijn zo goed getraind dat zij zich ook vertrouwd voelen op onbekend terrein. Wij bieden de mogelijkheid onze kudde, inclusief begeleiders, in te huren op locatie.

Bijvoorbeeld voor:

  • filmopnames
  • promotiefilmpjes
  • fotoshoots
  • bezoek aan hospices en verzorgingshuizen
  • wandelingen bij jou in de buurt
  • een bruiloft
  • management- en leiderschapstraining
  • ondersteuning bij traumaverwerking
  • begeleiding bij terminale ziekteprocessen

Daarnaast is ons terrein uitermate geschikt voor het opnemen van een (promotie) film. Er kan op diverse plekken buiten gefilmd worden en in onze loods is het eenvoudig om decor te bouwen. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te onderzoeken.

Promotiefilm van Inkari, opgenomen op ons terrein.

Belangrijk om te weten

Alpaca’s zijn kuddedieren. Daarom zullen wij nooit met één alpaca op een locatie komen. Verder zijn wijzelf ook altijd aanwezig bij de activiteiten. Onze alpaca’s kunnen traplopen wanneer de trap niet te steil is. Open trappen en stalen trappen zijn voor hen niet geschikt. Verder kunnen ze in een lift, op voorwaarde dat de hele kudde er tegelijk in past, inclusief één begeleider. Wij controleren de locaties zoveel mogelijk van te voren op geschiktheid.

Alpaca’s op locatie vraagt voorbereiding

Onze kudde heeft vele uren training achter de rug. Ze zijn gewend aan allerlei soorten geluiden, geuren, kleuren en situaties. De alpaca’s voelen zich zowel buiten als binnen vertrouwd en op hun gemak. Wanneer een locatie extra ‘uitdagingen’ met zich meebrengt, hebben we tijd nodig hen hierop voor te bereiden.

Denk bijvoorbeeld aan de wandeling die we in november 2019 voor de NS hebben gemaakt. Deze startte op station Middelburg. Onze dieren verwelkomden de deelnemers op het perron, naast de trein waar deze uitstapten. Hier hebben we in de dagen voorafgaand aan de wandeling actief voor getraind. Om te wennen aan station specifieke geluiden: aankomende en vertrekkende treinen en fluitjes en lichtsignalen hebben we met nagebootste geluiden op ons erf geoefend. Toen dit goed ging, trainden we steeds dichter in de buurt van het station. Op een gegeven moment wandelden we op een zondagochtend in alle vroegte over de lege perrons, om er vervolgens op iets drukkere tijden te gaan lopen. Eerst op afstand van de treinen, en daarna langzaam dichterbij. De NS-wandeling werd een groot succes.

Dierenwelzijn

Onze alpaca’s blijven dieren, hun belang en veiligheid staan voorop

Alpaca’s zijn zeer aansprekende dieren, zowel in voorkomen als karakter. Ze zijn zachtaardig, zorgzaam, eigenwijs en intelligent. Deze eigenschappen maken hen uitermate geschikt als therapie-ondersteunende dieren. Ze dragen bij aan een gevoel van vrolijkheid voor iedereen die met ze in aanraking komt. In tegenstelling tot wat er soms wordt beweerd, genieten alpaca’s enorm van afwisseling: een nieuwe omgeving ontdekken, nieuwe indrukken opdoen, andere mensen en dieren ontmoeten.

Alles met de dieren begint met observeren. De ene alpaca is de andere niet. Sommigen stappen zonder aarzelen een onbekende drempel over, terwijl anderen liever buiten blijven. Wij kennen onze alpaca’s door en door. We weten precies wat ze wel en niet prettig vinden.

Hoewel alpaca’s veel kunnen aanleren, is het belangrijk om dierenwelzijn niet uit het oog te verliezen. Wij zullen alles in het werk stellen om hen goed voor te bereiden op dat wat zij gaan doen. Het blijven echter (vlucht)dieren. Wanneer in de voorbereiding of op locatie blijkt dat ze iets niet willen, het tóch eng vinden of er stress van ondervinden, zullen wij hen nooit pushen. Veiligheid van de dieren en omstanders gaat ten alle tijden voor.

Alles wat wij doen, gebeurt vanuit rust en vertrouwen. We observeren de kudde en passen het leertempo op de groep als geheel aan. Alles draait om gewenning, socialisatie en positieve stimulans. We maken gebruik van verschillende trainings- en socialisatiemethoden. Zo bouwen we aan een rustige, stabiele kudde die geniet van wat het leven biedt.

Ook bij fotoshoots of filmopnames is het belangrijk je te realiseren dat dieren een eigen wil hebben. Die moet gerespecteerd worden. Dieren filmen en fotograferen vraagt respect, geduld en vindingrijkheid van degene die de camera hanteert.