Alpaca’s op locatie

Onze alpaca’s zijn zo goed getraind dat zij zich ook vertrouwd voelen op onbekend terrein. Wij bieden de mogelijkheid onze kudde, inclusief begeleiders, in te huren op locatie.

Bijvoorbeeld voor:

 • filmopnames
 • promotiefilmpjes
 • fotoshoots
 • bezoek aan hospices en verzorgingshuizen
 • wandelingen bij jou in de buurt
 • een bruiloft
 • management- en leiderschapstraining
 • ondersteuning bij traumaverwerking
 • begeleiding bij terminale ziekteprocessen

Belangrijk om te weten

Alpaca’s zijn kuddedieren. Daarom zullen wij nooit met één alpaca op een locatie komen. Verder zijn wijzelf ook altijd aanwezig bij de activiteiten. Onze alpaca’s kunnen traplopen wanneer de trap niet te steil is. Open trappen en stalen trappen zijn voor hen niet geschikt. Verder kunnen ze in een lift, op voorwaarde dat de hele kudde er tegelijk in past, inclusief één begeleider. Wij controleren de locaties zoveel mogelijk van te voren op geschiktheid.

Alpaca’s op locatie vraagt voorbereiding

Onze kudde heeft vele uren training achter de rug. Ze zijn gewend aan allerlei soorten geluiden, geuren, kleuren en situaties. De alpaca’s voelen zich zowel buiten als binnen vertrouwd en op hun gemak. Wanneer een locatie extra ‘uitdagingen’ met zich meebrengt, hebben we tijd nodig hen hierop voor te bereiden.

Denk bijvoorbeeld aan de wandeling die we in november 2019 voor de NS hebben gemaakt. Deze startte op station Middelburg. Onze dieren verwelkomden de deelnemers op het perron, naast de trein waar deze uitstapten. Hier hebben we in de dagen voorafgaand aan de wandeling actief voor getraind. Om te wennen aan station-specifieke geluiden: aankomende en vertrekkende treinen en fluitjes en lichtsignalen hebben we met nagebootste geluiden op ons erf geoefend. Toen dit goed ging, trainden we steeds dichter in de buurt van het station. Op een gegeven moment wandelden we op een zondagochtend in alle vroegte over de lege perrons, om er vervolgens op iets drukkere tijden te gaan lopen. Eerst op afstand van de treinen, en daarna langzaam dichterbij. De NS-wandeling werd een groot succes.

Prijsindicatie:

Alpaca’s op locatie vanaf: €175,- per uur, inclusief begeleiding*
Kilometers: op nacalculatie i.v.m. de snel stijgende brandstofkosten*

*exclusief 21% btw

Prijzen zijn op aanvraag en variëren op basis van de inzet van ons personeel.

De factuur voor ons bezoek dient 4 dagen voor de dag van het bezoek voldaan te zijn, anders annuleren wij het bezoek automatisch.

Dierenwelzijn: onze alpaca’s blijven dieren. Hun belang en veiligheid staan voorop

Alpaca’s zijn zeer aansprekende dieren, zowel in voorkomen als karakter. Ze zijn zachtaardig, zorgzaam, eigenwijs en intelligent. Deze eigenschappen maken hen uitermate geschikt als therapie-ondersteunende dieren. Ze dragen bij aan een gevoel van vrolijkheid voor iedereen die met ze in aanraking komt. In tegenstelling tot wat er soms wordt beweerd, genieten alpaca’s enorm van afwisseling: een nieuwe omgeving ontdekken, nieuwe indrukken opdoen, andere mensen en dieren ontmoeten.

Alles met de dieren begint met observeren. De ene alpaca is de andere niet. Sommigen stappen zonder aarzelen een onbekende drempel over, terwijl anderen liever buiten blijven. Wij kennen onze alpaca’s door en door. We weten precies wat ze wel en niet prettig vinden.

Hoewel alpaca’s veel kunnen aanleren, is het belangrijk om dierenwelzijn niet uit het oog te verliezen. Wij zullen alles in het werk stellen om hen goed voor te bereiden op dat wat zij gaan doen. Het blijven echter (vlucht)dieren. Wanneer in de voorbereiding of op locatie blijkt dat ze iets niet willen, het tóch eng vinden of er stress van ondervinden, zullen wij hen nooit pushen. Veiligheid van de dieren en omstanders gaat ten alle tijden voor.

Alles wat wij doen, gebeurt vanuit rust en vertrouwen. We observeren de kudde en passen het leertempo op de groep als geheel aan. Alles draait om gewenning, socialisatie en positieve stimulans. We maken gebruik van verschillende trainings- en socialisatiemethoden. Zo bouwen we aan een rustige, stabiele kudde die geniet van wat het leven biedt.

Ook bij fotoshoots of filmopnames is het belangrijk je te realiseren dat dieren een eigen wil hebben. Die moet gerespecteerd worden. Dieren filmen en fotograferen vraagt respect, geduld en vindingrijkheid van degene die de camera hanteert.

Laat je meerdere keren per jaar bezoeken door de alpaca’s

Alpaca’s bij zorginstellingen

De alpaca’s komen vijf keer per jaar bij de instelling op bezoek. Onze dameskudde herkent een omgeving al snel, en weet wat er van hen verwacht wordt. Als het  mogelijk is, lopen ze los door de tuin of over de afdeling. Zo kunnen ze zelf bepalen met wie ze in contact willen komen. Dat is interessant en ontroerend om te zien.

 • 5x per jaar
 • ongeveer 45 minuten per bezoek
 • €95,- per keer (exclusief 21% btw)
 • €1,50 per kilometer

Bezoeken vinden plaats buiten de weekenden, feestdagen en schoolvakanties om.

De factuur voor ons bezoek dient 4 dagen voor de dag van het bezoek voldaan te zijn, anders annuleren wij het bezoek automatisch.

Van ieder bezoek ontvangen wij van de instelling foto’s die wij voor onze website en social media-kanalen mogen gebruiken.

Alpaca’s op de werkvloer

Op kantoor, in de fabriek, in de tuin, de lerarenkamer – onze alpaca’s komen graag een lach en wat ontspanning brengen. Even een uurtje vrolijkheid en verwondering voor het team en veel foto’s om van na te genieten. De alpaca’s komen vier keer per jaar op bezoek. Hierdoor kan iedereen de alpaca’s door het jaar heen zien veranderen, qua vacht en gedrag. Ze worden steeds vrijer en zelfbewuster, omdat ze de omgeving en mensen gaan (her)kennen. Als het mogelijk is, lopen ze los over de afdeling. Zo kunnen ze zelf bepalen met wie ze in contact willen komen.

 • 4x per jaar
 • 60 minuten per bezoek
 • €175,- per bezoek (exclusief 21% btw)
 • €1,50 per kilometer

Bezoeken vinden plaats buiten de weekenden, feestdagen en schoolvakanties om.

De factuur voor ons bezoek dient 4 dagen voor de dag van het bezoek voldaan te zijn, anders annuleren wij het bezoek automatisch.

Van ieder bezoek ontvangen wij van het bedrijf of opleidingsinstituut foto’s die wij voor onze website en social media-kanalen mogen gebruiken.

Alpaca’s on tour: wat organisaties zeggen

Bezoek aan Hospice de Markies – december 2019

Onze dameskudde bracht op 19 december 2019 een bezoek aan Hospice de Markies in Bergen op Zoom.

Ze hebben zich voorbeeldig en rustig gedragen. Wel stiekem een hapje van de plant in de woonkamer genomen. En Bonne pakte ongevraagd een appeltje uit de fruitschaal. Maar verder is er geen kattenkwaad uitgehaald.

De dieren voelden zich op hun gemak en stapten vrij, zonder aangelijnd te zijn, het hospice rond. Zo kozen zij zelf welke kamers ze bezochten, en brachten verraste glimlachjes teweeg bij de bewoners.

Wintermarkt Domburg- december 2018

In aanloop naar de wintermarkt in Domburg bleek dat de foto’s van de alpaca’s – én natuurlijk het feit dat ze kwamen – veel jonge gezinnen naar het evenement  trok. Want knuffelen met alpaca’s: dat moet hartstikke leuk zijn.

De samenwerking was plezierig en laagdrempelig. Alles kon worden gevraagd. De omgang met de bezoekers ging uitstekend. Kinderen waren enthousiast en werden zeer geduldig uitgelegd hoe ze het beste met de dieren konden omgaan.

Dit bewijst natuurlijk de goede zorg voor de alpaca’s.

Wat het leukste was? De rit door onze hoofdstraat met de alpaca’s. Het leek wel de rattenvanger van Hamelen. Een echte publiekstrekker!

Wijkfair Hof Mondriaan –  juni 2019

De wijkfair voor bewoners, familie en omwonenden was een groot feest. Mede doordat de alpaca’s van Alpacas Zeelandia aanwezig waren. Het leverde meer bezoekers uit de wijk op dan voorgaande jaren.

Iedereen kreeg de gelegenheid om met de alpaca’s te knuffelen, uit de hand te laten eten en ermee op de foto te gaan. Daar werd massaal gebruik van gemaakt.

De dieren worden met zorg omringd en begeleiders staan pal voor het welzijn van de alpaca’s. Voor slechte weersomstandigheden was er een partytent opgezet, zodat de dieren konden schuilen voor regen of felle zon. Er werd door de begeleiding aan omstanders informatie verstrekt over de alpaca’s. Geïnteresseerden mochten in kleine groepjes in de afgezette weide bij de alpaca’s staan en ze ontvingen instructies hoe om te gaan met de dieren. Er werd goed toegezien op het naleven van de instructies en al het bezoek werd vriendelijk begeleid.

Als organisator (Team Welzijn Mondriaan) kunnen we Alpacas Zeelandia dan ook zeer aanbevelen voor evenementen binnen of buiten.

Verjaardagsfeest – februari 2019

Op 16 februari kwam Alpacas Zeelandia met de dameskudde langs in Middelburg op het feestje voor mijn 21ste verjaardag. Dit was een groot succes en voor mij een geweldige verrassing! Alpaca’s zijn mijn lievelingsdieren en al tijden maken mijn familie en ik de grap dat ik in de toekomst een eigen alpacaboerderijtje begin of alpaca’s in de tuin neem later. De hele kudde van Alpacas Zeelandia (Alpha, Ada, Arenda, Aafje en Amber) kwam op bezoek. Ik mocht Amber haar flesje geven en alle alpaca’s konden geaaid en gevoerd worden.

Het personeel van Alpacas Zeelandia was professioneel en enthousiast. Er werd ons duidelijk geïnstrueerd wat de grenzen van de alpaca’s waren, maar op een goede, ongedwongen en vriendelijke manier. Er werd uitgelegd hoe je de alpaca’s aait en eten geeft. Daarnaast werden er nog leuke feitjes over de dieren verteld. Het personeel gaf alle gasten en mij veel ruimte en kans voor het maken van leuke foto’s. De alpaca’s kregen veel ruimte en tijd om onze achtertuin uitgebreid te onderzoeken. Ze werden niet constant aangelijnd; ze kregen de gelegenheid hun eigen weg te gaan.

Enkele weken voorafgaand aan het feest kwam Mara langs op locatie om te controleren of de omgeving geschikt was voor de dieren. Er werd mij verteld dat zij erg secuur en professioneel was bij dit thuisbezoek en dat er altijd wordt gezocht naar mogelijkheden.

De toegevoegde waarde van de alpaca’s op locatie is dat er mogelijkheden zijn om een echte verrassing te organiseren voor een jarige. Ik was in ieder geval compleet verrast! Deze verjaardag was, dankzij deze geweldige verrassing, een van de beste verjaardagen die ik tot nu toe heb mogen meemaken.

Ontzettend bedankt voor deze geweldige ervaring en hopelijk tot in de nabije toekomst!