Alpacas Zeelandia

hoe het allemaal begon

In 2018 startte Mara en Jacco met Alpacas Zeelandia. De drie alpaca dames Ada, Aafje en Arenda, en later ook Alpha, Bonne, Amber, Evita en Dana, ontvingen veel mensen om iedereen op een leuke, laagdrempelige en informatieve manier kennis te laten maken met alpaca’s.

De Belgische politie vraagt het stel of zij vier verwaarloosde en mishandelde alpaca’s kunnen opvangen. Dit is de start van de opvang van alpaca’s. De aanwas van rescue alpaca’s met uiteenlopende achtergronden en problematiek is zo groot dat de opvang meer professioneel vormgegeven moet worden. In 2020 is Stichting Alpaca Rescue Nederland in het leven geroepen.

We doen het samen.

Door deel te nemen aan onze Alpacas Zeelandia activiteiten maak jij samen met vrienden, familie of collega’s onvergetelijke herinneringen én ondersteun je hulpbehoevende alpaca’s.

Met Stichting Alpaca Rescue Nederland vangen wij verwaarloosde, zieke en mishandelde alpaca’s uit heel Nederland op en geven we hen de fysieke en sociale zorg die ze nodig hebben.

De opbrengst van de activiteiten is de grootste financiële ondersteuner van waaruit wij een deel van de intensieve en prijzige zorg bekostigen. Daarnaast is het menselijk contact tijdens de uitjes een belangrijk onderdeel van hun resocialisatie proces.

Oftewel: jouw deelname is extra steun voor de rescue alpaca’s!

Alpaca Rescue

Stichting Alpaca Rescue Nederland zet zich in voor de opvang van verwaarloosde, zieke en mishandelde alpaca’s uit Nederland en sporadisch ook uit België. Ook alpaca’s die wegens omstandigheden weg moeten kunnen bij Alpaca Rescue Nederland een warm (tijdelijk) thuis vinden. Alle alpaca’s doorlopen een op het dier afgestemd traject waarin ze geresocialiseerd worden, gezond gemaakt en toe te werken naar het uiteindelijke doel: herplaatsing.
Hiervoor worden nieuwe adressen gekeurd, nieuwe eigenaren getraind en begeleid en staat de stichting garant voor een goed vervolg voor zowel alpaca als nieuwe eigenaren.

Anno maart 2023 zijn er 74 alpaca’s in opvang en is er een wachtlijst van zes. Stichting Alpaca Rescue Nederland heeft het CBF keurmerk ontvangen, is Anbi gecertificeerd en erkend Dierenlot Beneficiant. Aan alle kanten wordt er hard aan de weg getimmerd. Dit kunnen Mara en Jacco niet zonder hulp. Nog steeds dragen zij veel kosten voor de rescue alpaca’s zelf, dit kan mede door de activiteiten die zij aanbieden met Alpacas Zeelandia.

Alpaca Rescue Nederland op Omroep Zeeland

Door deel te nemen aan onze activiteiten steunt u ons in de zorg voor verwaarloosde, zieke en mishandelde alpaca’s uit heel Nederland.