Alpacas Zeelandia

hoe het allemaal begon

In 2018 startte Mara en Jacco met Alpacas Zeelandia. De drie alpaca dames Ada, Aafje en Arenda, en later ook Alpha, Bonne, Amber, Evita en Dana, ontvingen veel mensen om iedereen op een leuke, laagdrempelige en informatieve manier kennis te laten maken met alpaca’s.

De Belgische politie vraagt het stel of zij vier verwaarloosde en mishandelde alpaca’s kunnen opvangen. Dit is de start van de opvang van alpaca’s. De aanwas van rescue alpaca’s met uiteenlopende achtergronden en problematiek is zo groot dat de opvang meer professioneel vormgegeven moet worden. In 2020 is Stichting Alpaca Rescue Nederland in het leven geroepen.

Alpaca Rescue

Stichting Alpaca Rescue Nederland zet zich in voor de opvang van verwaarloosde, zieke en mishandelde alpaca’s uit Nederland en sporadisch ook uit België. Ook alpaca’s die wegens omstandigheden weg moeten kunnen bij Alpaca Rescue Nederland een warm (tijdelijk) thuis vinden. Alle alpaca’s doorlopen een op het dier afgestemd traject waarin ze geresocialiseerd worden, gezond gemaakt en toe te werken naar het uiteindelijke doel: herplaatsing.
Hiervoor worden nieuwe adressen gekeurd, nieuwe eigenaren getraind en begeleid en staat de stichting garant voor een goed vervolg voor zowel alpaca als nieuwe eigenaren.

Anno maart 2023 zijn er 74 alpaca’s in opvang en is er een wachtlijst van zes. Stichting Alpaca Rescue Nederland heeft het CBF keurmerk ontvangen, is Anbi gecertificeerd en erkend Dierenlot Beneficiant. Aan alle kanten wordt er hard aan de weg getimmerd. Dit kunnen Mara en Jacco niet zonder hulp. Nog steeds dragen zij veel kosten voor de rescue alpaca’s zelf, dit kan mede door de activiteiten die zij aanbieden met Alpacas Zeelandia.

Alpaca Rescue Nederland op Omroep Zeeland

Door deel te nemen aan onze activiteiten ondersteun je ons in de opvang van verwaarloosde, zieke en mishandelde alpaca’s uit heel Nederland. Bij je activiteit maak je naast onze eigen dames ook kennis met de rescue alpaca’s. Wij doen er alles aan deze alpaca’s, weer gezond en sociaal te maken en dan een passend nieuw thuis voor ze te vinden. Dit kunnen we niet zonder jouw hulp! Help jij ons helpen?