High Tea tussen de Alpaca’s en daarna wandelen

Er kunnen maximaal 10 personen  aan deze activiteit deelnemen.

Tijdens de high tea kun je onze alpaca’s van dichtbij ervaren. Ze scharrelen gemoedelijk tussen de tafeltjes door en komen aan je snuffelen. Ze zijn van nature nieuwsgierig en zachtaardig. Zeker de dieren uit onze dameskudde zijn gewend aan mensen en aandacht. Je kan ze rustig aaien – over de hals en de rug – en brokjes voeren en foto’s maken. Terwijl je van de lekkernijen geniet, vertellen wij over hun afkomst, leefwijze, karakters en gewoonten.

Bij deze combi-activiteit geniet je van de high tea én aansluitend een wandeling met de alpaca’s. Wil je een verjaardag vieren of een dagje uit, en zou je liever op een andere datum met elkaar tussen onze alpaca’s willen verblijven? Wanneer je ons een mail stuurt met je voorstel, kunnen we gezamenlijk bekijken wat er mogelijk is.

kasteelwandeling met alpacas

Bos-Combi

Je leert de alpaca’s goed kennen tijdens de high tea. Terwijl je van de lekkernijen geniet, scharrelen ze tussen de tafeltjes door en vertellen wij over hun afkomst, leefwijze en gedrag. Daarna verplaatsen we ons – ieder met eigen vervoer – naar de Zeeuwse Manteling. In dit prachtige natuurgebied lopen we langs Kasteel Westhove in Oostkapelle en geniet je van het bos, kleine paden, doorkijkjes en de uitgelaten alpaca’s.

strandwandeling met alpacas

Strand-Combi

Je leert de alpaca’s  goed kennen tijdens de high tea. Terwijl je van de lekkernijen geniet, scharrelen ze tussen de tafeltjes door en vertellen wij over hun afkomst, leefwijze en gedrag. Hierna verplaatsen we ons – ieder met eigen vervoer – naar het strand. Geniet van de Zeeuwse kust, de opspattende golven en de uitgelaten alpaca’s, die er graag doorheen rennen.

Rescue-Combi

Je leert tijdens de high tea meer over de alpaca’s die we opvangen met onze Stichting Alpaca Rescue Nederland. Deze dieren hebben al veel meegemaakt voor ze bij ons kwamen. Het vraagt daarom een iets andere benadering dan met onze eigen alpaca’s. Terwijl je van de lekkernijen geniet, vertellen we er uitgebreid over. Vervolgens halen we samen de dieren  uit de weide die meegaan, en wandelen met hen langs de landerijen in de omgeving.

Belangrijk om te weten

Zachtaardig, intelligent en sensitief

Wij besteden veel tijd en aandacht aan het handtam maken van onze alpaca’s. Maar het zijn dieren, en ze blijven ook ons verrassen. Zoals je wellicht weet, kan een alpaca spugen. Onze alpaca’s zullen in eerste instantie van je proberen weg te lopen wanneer hen iets niet bevalt. Als dat  niet lukt, waarschuwen ze altijd even: dan spugen ze een spray van heel kleine druppeltjes. Hierna volgt een waarschuwing met bijgeluiden, gevolgd door een echte klodder. Groen, plakkerig en stinkend zuur. Wij beleven zelden dat onze alpaca’s naar mensen spugen. Maar wees er toch met je kledingkeuze op bedacht.

Alpaca’s poepen op één plek. Een verzameling van keuteltjes, zoals die van konijnen. Meestal doen zij dit in de wei en in het nachthok. Maar het kan natuurlijk gebeuren dat er hoge nood is tijdens de high tea. Trek daarom niet je nieuwste schoenen aan.

Alpaca’s en (jonge) kinderen

Ook tamme alpaca’s blijven dieren met een vluchtinstinct. Wij vinden het niet raadzaam met kinderen jonger dan 8 jaar aan onze high tea’s deel te nemen. Enige rust is nodig om de alpaca’s niet af te schrikken. Er is voor kinderen ook geen ruimte om rond te lopen of te kruipen. Verder kan het voorkomen dat een alpaca een schop geeft wanneer iets tegen zijn achterpoten komt. Voor een volwassene is zo’n schop niet al te pijnlijk. Voor kleine kinderen is dat natuurlijk wat anders. Ouders met kinderen van 8 jaar en ouder zijn van harte welkom, mits je als volwassene je kinderen begeleidt en zij in staat zijn tijdens de high tea rustig op een stoel te zitten. Kinderen ónder de 8 jaar worden geweigerd.

Is je kind jonger dan 8 jaar? Kom dan picknicken bij de alpaca’s in de wei!

Alpaca’s en baby’s

Het lijkt zo idyllisch, samen met je jongste deelnemen aan een high tea. Maar het huilen van een baby is voor alpaca’s en andere gasten niet plezierig. Ook baby’s kunnen dus niet mee.

Wil je graag een high tea of strand-combi samen met je baby? Boek dan een privé-activiteit!

Bovenstaande video is door één van onze gasten gemaakt tijdens een Strand-Combi.