High tea en Wandelen tussen de Alpacas

Tot 19 januari 2021 zijn de Combi’s  helaas niet mogelijk i.v.m. de geldende corona maatregelen. Kijk op onze Corona Update pagina voor de bijzondere activiteiten die we wél organiseren.

Tijdens onze high tea krijg je de mogelijkheid onze Alpaca’s van dicht bij te ervaren. Ze scharrelen gemoedelijk tussen de tafels door en komen aan je snuffelen. Ook onze tamme gans Zwabber en onze katten Rowan en Roosje komen af en toe een kijkje nemen.

Alpaca’s zijn van nature erg nieuwsgierig en onze zes jonge dames zijn gewend aan mensen en aandacht. Je kan ze rustig knuffelen, brokjes voeren en foto’s maken.

Bij de comi activiteiten geniet je van high tea èn een wandeling met de alpacas :).  Wij bieden plaats aan maximaal 12 personen per activiteit. Heeft u een verjaardag of dagje uit en zou u op een andere datum tussen onze Alpacas willen verblijven? Wanneer u ons een mail stuurt met uw aanvraag kunnen we gezamenlijk kijken wat er mogelijk is.

boswandeling met alpacas

Bos Combi

Je leert de alpacas goed kennen tijdens de High Tea en nadat de alpaca’s getoiletteerd hebben verplaatsen we ieder met eigen vervoer naar de Zeeuwse Manteling. In dit prachtige natuurgebied lopen we langs kasteel Westhove in Oostkapelle en geniet je van het bos, kleine paden, doorkijkjes èn de alpaca dames

strandwandeling met alpacas

Strand Combi

Tijdens de High Tea leer je de alpaca’s goed kennen, waarna we de alpaca’s laten toiletteren (en je zelf ook even kunt gaan). Hierna verplaatsen we ons, ieder met eigen vervoer, van de High Tea locatie naar het strand. Hier geniet je van de Zeeuwse kust, de zee en de alpaca dames

Rescue Combi

De Rescue Combi is een activiteit met onze Rescue Alpacas. Deze dames en heren hebben een rugzakje en vergen een andere manier van benaderen. De Rescue Combi bestaat uit 60 minuten High Tea met zoete en hartige hapjes. Hierna halen we samen de Rescues uit de weide die mee gaan met de wandeling en lopen we langs de landerijen in de buurt.

Belangrijk om te weten

De Alpaca is een lief, rustig, intelligent en sensitief dier.

Wij besteden veel tijd en aandacht aan het hand tam maken van onze dieren maar het blijven dieren. Een Alpaca kan, in uitzonderlijke gevallen spugen. Onze Alpaca’s zullen in eerste instantie proberen van u weg te lopen wanneer iets hen niet bevalt. Wanneer dit niet lukt zullen zij eerst een waarschuwing’s spuug geven. Zij spugen dan een spray van hele kleine druppeltjes. Hierna volgt een waarschuwing met geluid, gevolgd door een echte spuug. Groen, plakkerig en stinkend.

Wij hebben zelden beleefd dat onze Alpacas echt spugen maar wees er in uw kledingkeuze op bedacht dat er een mogelijkheid bestaat dat het gebeurt. Ook bij een waarschuwing’s spuug kunnen er druppeltjes alpaca speeksel op kleding terecht komen,

Alpacas poepen op één plek. Een verzameling van keuteltjes zoals die van konijnen. Meestal doen zij dit in de wei en in het nachthok. Het kan echter voorkomen dat er tijdens de High Tea een keuteltje valt. Trek daarom niet uw nieuwe schoenen aan.

Alpacas en (jonge) kinderen.

Ook tamme Alpacas blijven dieren met een vlucht instinct. Wij vinden het niet raadzaam met kinderen jonger dan 8 jaar deel te nemen aan onze High Tea’s. Enige rust is nodig om de Alpacas niet af te schrikken. Er is in de ruimte bij de Alpacas geen plek voor kinderen om rond te lopen of te kruipen. Ook kan het voorkomen dat een Alpaca een schop geeft wanneer er iets tegen zijn achter poten komt. Voor een volwassen persoon is zo’n schop niet pijnlijk. Hooguit te vergelijken met tegen een tak aanlopen. Voor kleine kinderen echter, zou de schop van een Alpaca als erg pijnlijk ervaren kunnen worden en, wanneer in de buik geplaatst, zelfs tot inwendig letsel kunnen leiden. Ouders met kinderen van 8 jaar en ouder zijn van harte welkom, mits u als ouder de kinderen begeleid en de kinderen in staat zijn enige tijd rustig op een stoel te zitten.

Alpacas en Baby’s:

Het lijkt zo idyllisch, samen met je jongste deelnemen aan een high tea. Echter is het huilen van een baby voor zowel de alpacas als andere gasten niet plezierig. Natuurlijk is ieder ouder bereid om, wanneer de kleien gaat huilen, naar buiten te lopen maar dit levert veel onrust op bij de alpacas. Om deze reden staan wij ook geen baby toe bij onze groeps High Tea’s.

Wilt u graag een High Tea of strand combi samen met uw baby? Boek dan een privé activiteit.

Kinderen van 8 jaar en ouder mogen, mits begeleid door een betalende volwassene per kind, deelnemen aan een wandeling. Houd wel in gedachten dat uw kind flink door moet kunnen wandelen en een afstand tussen 3,5 en 6 km moet kunnen afleggen. Uit veiligheid overweging voor onze alpacas is het niet toegestaan een kinderwagen te duwen en een alpaca vast te houden of een kind op de arm te dragen en een alpaca vast te houden. Is uw kind jonger dan 8 jaar? Kom dan picknicken bij de alpacas.

Bovenstaande video is door een klant gemaakt tijdens een strandcombi.