High tea en Wandelen tussen de Alpacas

Tijdens onze high tea krijg je de mogelijkheid onze Alpaca’s van dicht bij te ervaren. Ze scharrelen gemoedelijk tussen de tafels door en komen aan je snuffelen. Ook onze tamme gans Zwabber en onze katten Rowan en Roosje komen af en toe een kijkje nemen.

Alpaca’s zijn van nature erg nieuwsgierig en onze zes jonge dames zijn gewend aan mensen en aandacht. Je kan ze rustig knuffelen, brokjes voeren en foto’s maken.

Bij de comi activiteiten geniet je van high tea èn een wandeling met de alpacas :).  Wij bieden plaats aan maximaal 12 personen per activiteit. Heeft u een verjaardag of dagje uit en zou u op een andere datum tussen onze Alpacas willen verblijven? Wanneer u ons een mail stuurt met uw aanvraag kunnen we gezamenlijk kijken wat er mogelijk is.

Combi Alpaca

Voor iedereen die zowel wil High Tea-en als wandelen bieden wij geregeld combinaties aan: Combi Alpaca

De Alpaca Combi is een combinatie van Alpacas High Tea (+-60 minuten met zoete en hartige hapjes) en Landerijen wandeling (+- 60 minuten) à €50,- p.p.

(niet geschikt voor kinderen onder 8 jaar, honden niet toegestaan, de combi’s gaan door bij minimaal 6 deelnemers, gemiddeld twee deelnemers per alpaca)

Deze wandeling gaat over verharde paden en is ook geschikt voor minder validen.

Let op: wij kunnen niet cateren voor mensen met een allergie of intolerantie.
Bij slecht weer zoals harde wind, hevige regen, onweer hagel, sneeuw, vervalt de wandeling en wordt de High Tea 1,5 uur. De kosten zijn dan €39,50 p.p.

Strand Combi

Voor iedereen die zowel wil High Tea-en als wandelen bieden wij geregeld combinaties aan: Strand Combi

De Strand Combi is een combinatie van High Tea (+- 60 minuten met zoete en hartige hapjes) en strandwandeling (+- 45 minuten) à €55,- p.p. Tussen de High Tea en strandwandeling is er een kwartier om van de High Tea locatie naar het startpunt van de Strandwandeling te rijden. Iedereen gaat met eigen vervoer. Je rijd achter onze trailer aan en kunt je auto gratis parkeren op het startpunt van de wandeling.

(niet geschikt voor kinderen onder 8 jaar, honden niet toegestaan, de combi’s gaan door bij minimaal 6 deelnemers, gemiddeld twee deelnemers per alpaca)

De alpaca’s lopen graag door het water. Wij adviseren om hoge rubberlaarzen aan te doen zodat je met ze mee kunt wandelen door de golven 🙂

Let op: wij kunnen niet cateren voor mensen met een allergie of intolerantie.
Bij slecht weer zoals harde wind, hevige regen, onweer hagel, sneeuw, vervalt de wandeling en wordt de High Tea 1,5 uur. De kosten zijn dan €39,50 p.p.

Bovenstaande video is door een klant gemaakt tijdens een strandcombi.

Belangrijk om te weten

De Alpaca is een lief, rustig, intelligent en sensitief dier.

Wij besteden veel tijd en aandacht aan het hand tam maken van onze dieren maar het blijven dieren. Een Alpaca kan, in uitzonderlijke gevallen spugen. Onze Alpaca’s zullen in eerste instantie proberen van u weg te lopen wanneer iets hen niet bevalt. Wanneer dit niet lukt zullen zij eerst een waarschuwing’s spuug geven. Zij spugen dan een spray van hele kleine druppeltjes. Hierna volgt een waarschuwing met geluid, gevolgd door een echte spuug. Groen, plakkerig en stinkend.

Wij hebben zelden beleefd dat onze Alpacas echt spugen maar wees er in uw kledingkeuze op bedacht dat er een mogelijkheid bestaat dat het gebeurt. Ook bij een waarschuwing’s spuug kunnen er druppeltjes alpaca speeksel op kleding terecht komen,

Alpacas poepen op één plek. Een verzameling van keuteltjes zoals die van konijnen. Meestal doen zij dit in de wei en in het nachthok. Het kan echter voorkomen dat er tijdens de High Tea een keuteltje valt. Trek daarom niet uw nieuwe schoenen aan.

Alpacas en (jonge) kinderen.

Ook tamme Alpacas blijven dieren met een vlucht instinct. Wij vinden het niet raadzaam met kinderen jonger dan 8 jaar deel te nemen aan onze High Tea’s. Enige rust is nodig om de Alpacas niet af te schrikken. Er is in de ruimte bij de Alpacas geen plek voor kinderen om rond te lopen of te kruipen. Ook kan het voorkomen dat een Alpaca een schop geeft wanneer er iets tegen zijn achter poten komt. Voor een volwassen persoon is zo’n schop niet pijnlijk. Hooguit te vergelijken met tegen een tak aanlopen. Voor kleine kinderen echter, zou de schop van een Alpaca als erg pijnlijk ervaren kunnen worden en, wanneer in de buik geplaatst, zelfs tot inwendig letsel kunnen leiden. Ouders met kinderen van 8 jaar en ouder zijn van harte welkom, mits u als ouder de kinderen begeleid en de kinderen in staat zijn enige tijd rustig op een stoel te zitten.

Alpacas en Baby’s:

Het lijkt zo idyllisch, samen met je jongste deelnemen aan een high tea. Echter is het huilen van een baby voor zowel de alpacas als andere gasten niet plezierig. Natuurlijk is ieder ouder bereid om, wanneer de kleien gaat huilen, naar buiten te lopen maar dit levert veel onrust op bij de alpacas. Om deze reden staan wij ook geen baby toe bij onze groeps High Tea’s.

Wilt u graag een High Tea of strand combi samen met uw baby? Boek dan een privé activiteit.

Kinderen van 8 jaar en ouder mogen, mits begeleid door een betalende volwassene per kind, deelnemen aan een wandeling. Houd wel in gedachten dat uw kind flink door moet kunnen wandelen en een afstand tussen 3,5 en 6 km moet kunnen afleggen. Uit veiligheid overweging voor onze alpacas is het niet toegestaan een kinderwagen te duwen en een alpaca vast te houden of een kind op de arm te dragen en een alpaca vast te houden.

Is uw kind jonger dan 8 jaar? Kom dan picknicken bij de alpacas.