Een heuse Alpaca-high tea!

Tijdens onze high tea krijg je de mogelijkheid onze alpaca’s van dichtbij te ervaren. De alpaca’s scharrelen gemoedelijk tussen de tafels door en komen aan je snuffelen. Ook onze kalkoenen, kat en kippen komen af en toe een kijkje nemen. Alpacas Zeeland in Aagtekerke is dé plek voor een Alpaca-high tea vlakbij Domburg. Ideaal tijdens een vakantie in Zeeland of gewoon als leuk uitje.

Alpaca’s zijn van nature nieuwsgierige dieren en onze alpaca dames zijn gewend aan mensen en aandacht. Je kunt ze gerust aaien, knuffelen, brokjes voeren en foto’s van ze maken.

Wij bieden op vastgestelde momenten twee varianten van de Alpaca-high tea: de Zoete Alpaca met koffie/thee en zoete traktaties; en de Alpaca High Tea met koffie/thee en zowel zoet als hartig lekkers. Er is plaats voor maximaal 10 personen per keer.

Heb je een speciale gelegenheid en zou je op een andere datum van een high tea tussen de alpaca’s willen genieten? Of wil je met een kleiner gezelschap een exclusief moment? Wanneer je contact met ons opneemt kunnen we gezamenlijk kijken wat er mogelijk is en dat vast voor je organiseren.

Belangrijk om te weten

  • De alpaca is een lief, rustig, intelligent en sensitief dier.
  • Wij besteden veel tijd en aandacht aan het handtam maken van onze dieren, maar het blijven dieren. In uitzonderlijke gevallen kan een alpaca spugen. Onze alpaca’s zullen in eerste instantie proberen weg te lopen wanneer iets hen niet bevalt. Lukt dit niet, dan geven zij een waarschuwing: zij spugen dan een spray van hele kleine druppeltjes. Hierna volgt een echte spuug: groen, plakkerig en stinkend.
    Wij hebben nog niet meegemaakt dat onze alpaca’s echt naar mensen spugen, maar wees er in je kledingkeuze op bedacht dat de mogelijkheid bestaat dat dit gebeurt.
  • Alpaca’s poepen op één plek. Een verzameling van keuteltjes, net zoals konijnen. Meestal doen zij dit in de wei en in het nachthok. Het kan echter voorkomen dat er tijdens de alpaca-high tea een keuteltje valt. Trek daarom geen nieuwe schoenen aan!
  • Alpaca’s en jonge kinderen:
    Ook tamme alpaca’s blijven dieren met een vluchtinstinct. Kinderen jonger dan 8 jaar kunnen geen deel te nemen aan onze high tea’s. Enige rust is nodig om de dieren niet af te schrikken en er is in de ruimte geen plek voor kinderen om rond te lopen. Ook kan het voorkomen dat een alpaca een schop geeft wanneer er iets tegen de achterpoten komt. Voor een volwassen persoon is dit niet pijnlijk; vergelijkbaar met tegen een tak aanlopen. Voor kleine kinderen kan dit echter heel pijnlijk zijn en, als de schop in de buik plaatsvindt, zelfs tot inwendig letsel kunnen leiden.
    Ouders met kinderen van 8 jaar en ouder zijn van harte welkom voor een high tea met alpaca’s in Domburg, mits zij de kinderen begeleiden en de kinderen zelf in staat zijn enige tijd rustig op een stoel te zitten. Kinderen onder 8 jaar niet toegestaan.
Alpaca high tea