High Tea tussen de Alpaca’s

Door deel te nemen aan de High Tea steun je ons in de opvang, verzorging en resocialisatie van zieke, verwaarloosde en mishandelde alpaca’s.

Tijdens deze high tea kun je onze alpaca’s van dichtbij ervaren. De dieren scharrelen gemoedelijk tussen de tafeltjes door en komen aan je snuffelen. Ook onze kalkoenen, kat en kippen zullen af en toe een kijkje nemen. Alpacas Zeelandia in Aagtekerke is dé plek voor een Alpaca-high tea vlakbij Domburg. Ideaal tijdens een vakantie in Zeeland. Of als verrassend uitje tussendoor.

Alpaca’s zijn van nature nieuwsgierig. Onze dieren zijn gewend aan mensen en aandacht. Je kunt ze gerust aaien, knuffelen, brokjes voeren en foto’s van ze maken.

Wij bieden op vastgestelde momenten twee varianten van de Alpaca-high tea: de Zoete Alpaca met koffie, thee en zoete lekkernijen; en de Alpaca High Tea met koffie, thee en zowel zoete als hartige lekkernijen.

Heb je een speciale gelegenheid en zou je op een andere datum van een high tea tussen de alpaca’s willen genieten? Of wil je met een klein gezelschap een exclusief moment? Wanneer je contact met ons opneemt, kunnen we samen bekijken wat er mogelijk is.

Belangrijk om te weten

  • De alpaca is een zachtaardig, rustig, intelligent en sensitief dier.
  • Wij besteden veel tijd en aandacht aan het handtam maken. Maar ook ons blijven ze verrassen. In uitzonderlijke gevallen kan een alpaca spugen. Onze alpaca’s zullen in eerste instantie proberen weg te lopen wanneer iets hen niet bevalt. Lukt dit niet, dan geven zij een waarschuwing: zij spugen dan een spray van hele kleine druppeltjes. Hierna volgt de echte klodder: groen, plakkerig en zuur stinkend. Wij hebben nog niet meegemaakt dat onze alpaca’s echt naar mensen spugen. Maar wees er met je kledingkeuze wel op bedacht.
  • Alpaca’s poepen op één plek. Een verzameling van keuteltjes, net zoals konijnen. Meestal doen zij dit in de wei en in het nachthok. Soms is er hoge nood tijdens de alpaca-high tea. Trek daarom geen nieuwe schoenen aan.
  • Alpaca’s en jonge kinderen:
    Ook tamme alpaca’s blijven dieren met een vluchtinstinct. Kinderen jonger dan 8 jaar kunnen niet deelnemen aan onze high tea’s. Enige rust voor de dieren is nodig. Bovendien is er geen ruimte om rond te lopen of te kruipen. Ook kan een alpaca gaan schoppen wanneer iets tegen de achterpoten komt. Voor een volwassene is dit niet pijnlijk. Voor kleine kinderen wel. Ouders met kinderen vanaf 8 jaar en ouder zijn van harte welkom voor een high tea met alpaca’s in Domburg, mits zij hun kinderen begeleiden en de kinderen enige tijd rustig op een stoel kunnen zitten. Kinderen onder 8 jaar zijn niet toegestaan.