Häufig gestellte Fragen

Honden
Mag de hond mee naar de High Tea?
Honden zijn bij ons niet welkom. Voor sommige honden zijn de Alpacas bang en anderen zitten ze graag achter aan. Beide vinden wij niet wenselijk.

Mag mijn hond mee wandelen bij een alpacawandeling?
Honden zijn niet welkom bij wandelingen. Dit brengt teveel onrust mee voor de Alpacas. Voor sommige honden zijn de Alpacas bang en anderen zitten ze graag achter aan. Beide vinden wij niet wenselijk.

Mijn hond is heel lief en klein en schattig, kunnen jullie een uitzondering maken?
Wij maken alleen uitzonderingen voor blinde geleide honden of zeer goed afgerichte Hulphonden. Voorwaarde is wel dat mocht het niet gaan tussen Alpacas en de hond, of de hond teveel onrust teweeg brengen bij de Alpacas, de hond de activiteit verlaat.

Mijn hond kan in mijn tas, mag hij dan wel mee?
Honden zijn niet welkom in de buurt van de Alpacas, op geen enkele manier, of in welke ‚verpakking‘ ook.

Zomaar even op bezoek komen
Kan ik gewoon even langskomen om de Alpacas te zien?
Wij kunnen helaas niet de hele dag mensen ontvangen bij de Alpacas. Daarom zijn de Alpaca activiteiten in het leven geroepen. Zo kunt u op vastgestelde tijden deelnemen en de Alpacas bewonderen, leren kennen en knuffelen en hebben onze dieren ook nog genoeg rust en ruimte om dier te zijn.

Tarieven, betalen
Wat betaal ik voor mijn kinderen?

Kinderen en volwassenen betalen bij iedere activiteit hetzelfde tarief ongeacht leeftijd of afmeting.

Ik ga alleen mee om foto’s te maken, wat moet ik betalen?
Iedereen die mee loopt met een wandeling of aanwezig is bij de High Tea betaalt het zelfde bedrag.

Moet ik direct bij reservering betalen?
Nee dit hoeft niet, betaling van de groepsactiviteiten is ter plekken.

Ik organiseer een groepsuitje, kan ik vooraf betalen?
Dat kan. We sturen je op jouw verzoek een factuur die je kunt voldoen voor de geplande activiteit.

Ik organiseer een bedrijfsuitje, kan ik een factuur ontvangen?
Ja dat kan. We verstrekken de factuur, deze dient dan wel vóór de geplande activiteit voldaan te worden.

Annuleren
Wat is het annuleringsbeleid?
Wanneer je verhinderd bent, laat je dit dan uiterlijk 1 dag (24 uur) voor aanvang per mail aan ons weten? Er staan vaak mensen op de wachtlijst die dan graag je vrijgekomen plekje innemen. Wanneer je niet komt zonder tijdige afmelding per mail, of niet tijdig afmeld per mail, brengen wij het gehele bedrag bij je in rekening, plus €25,- administratiekosten.

Om misverstanden te voorkomen verzoeken we iedereen die afbelt, tòch een mail te sturen. Afmelding zonder versturen van een mail wordt niet geaccepteerd.

LET OP: Wij bevestigen ALTIJD je annulering. Ontvang je geen bevestiging check dan of je wel naar het juiste mail adres gemaild hebt: info@alpacaszeelandia.nl

Wij raden je aan zelf een passende annuleringsverzekering af te sluiten voor onvoorziene omstandigheden.

Ik heb gereserveerd maar wil annuleren, kan dat?
Dat kan. Annuleren kan kosteloos tot 1 dag voor het geplande evenement. Afmelding dient per mail te gebeuren. Afmelding per telefoon accepteren wij niet, om misverstanden te voorkomen. Je ontvangt van ons Altijd een bevestiging op je annulering.

Ik heb geannuleerd per mail maar geen bevestiging ontvangen, wat nu?
controleer altijd het e-mail adres waarnaar je hebt verzonden, is dit correct? info@alpacaszeelandia.nl
Het kan zijn dat wij net met een activiteit bezig zijn, dan kunnen we niet direct beantwoorden maar binnen een dag ontvang je antwoord.

Ik moet korter dan een dag voor het evenement plaatsvind annuleren.. wat nu?
Heel vervelend! We snappen dat dit overmacht is. Wij zullen er alles aan doen om de vrijgekomen plekken op te vullen, bijvoorbeeld door iedereen op de wachtlijst aan te schrijven. Komen de plekken echter niet bezet dien je toch het volledige bedrag te betalen.

Ik kan zelf niet komen, mag ik iemand anders sturen?
Natuurlijk mag dit, geef je de wijziging wel even (per mail) aan ons door?

cadeaubonnen
Ik heb een cadeaubon, wat nu?
Wat leuk! Zorg dat je een activiteit boekt die plaatsvind vóór het verstrijken van je cadeaubon. De cadeaubon kun je ter plekken inwisselen.

Ik heb een cadeaubon voor een High Tea maar wil graag een strandcombi doen, kan dat?
Natuurlijk kan dat. Je mag het resterende bedrag bij betalen bij de activiteit.

Mijn cadeaubon is niet meer geldig, wat nu?
Wat ontzettend jammer! Cadeaubonnen waarvan de geldigheid is verstreken kunnen wij niet innemen, verlengen of anderszins compenseren.

Mijn cadeaubon is bijna niet meer geldig en ik kan voor de verloop datum niet komen, wat nu?
Wat jammer dat je zelf niet kunt komen. Kan je misschien iemand anders blij maken?

Ik wil een cadeaubon kopen, kan dat?
Helaas niet meer. Wegens de negativiteit van mensen waarvan de geldigheid van de cadeaubon is verstreken, zijn wij gestopt met de verkoop van cadeaubonnen. Wel kan je natuurlijk zelf een cadeaubon maken voor iemand en een gesloten envelopje mee geven.  Ook is het mogelijk om, wanneer de activiteit gereserveerd is, ons te verzoeken om vooraf te betalen.

Activiteiten
Ik heb gereserveerd en de bevestiging ontvangen, gaat een activiteit dan altijd door?
Nee, let goed op: voor iedere activiteit is een minimum aantal deelnemers. Wanneer er om wat voor reden dan ook te weinig deelnemers zijn zal de activiteit worden afgelast.

Ik heb een wandeling gereserveerd, gaat die onder alle weersomstandigheden door?
Nee, onze alpacas houden niet van wandelen in harde wind, regen, hagel, sneeuw of onweer. Wanneer wij deze omstandigheden voorzien informeren wij de geregistreerde deelnemers per mail uiterlijk een dag vooraf. Soms wanneer er onvoorziene weersomstandigheden zijn komt de afgelasting ’s ochtends op Facebook. Houd dus ook de Facebook pagina Alpacas Zeeland goed in de gaten. We proberen een passend alternatief te bieden maar dit is niet altijd mogelijk.

Ik wil zeker weten dat wat ik plan, door gaat, kan dat?
Dit kan zeker: reserveer een privé activiteit òf meld je aan met het minimale aantal deelnemers wat voor de activiteit van jouw keuze nodig is. LET OP: bij slecht weer kunnen zelfs privé wandelingen afgelast worden.

De door mij gereserveerde activiteit wordt afgelast, wat nu?
Voor privé activiteiten proberen we altijd te zoeken naar een passend alternatief. Groepsactiviteiten kunnen door jezelf op een andere datum weer gereserveerd worden.

Alpacas
Mogen we de Alpacas zelf meegebracht eten voeren?

Dit mag absoluut niet. Onze Alpacas krijgen een met zorg samengesteld menu om hun optimale gezondheid en conditie te behouden. Van andere etenswaren kunnen zij ziek worden.

Mag ik de Alpaca om zijn nek vliegen?
Wij begrijpen dat u zeer enthousiast bent bij het zien van de Alpaca. Echter, geef de Alpaca de ruimte om zelf naar u toe te komen en belemmer ze nooit in hun bewegingen.

Waar kan ik de Alpaca het beste aaien?
De Alpacas vinden het fijn wanneer je de nek of rug aait.

Kinderen
Ik wil als volwassene met 3 jonge kinderen komen, kan dat?
Kinderen vanaf 8 tot 12 jaar zijn welkom onder onder begeleiding van één betalende volwassene per kind. Omdat het activiteiten betreft met dieren moet ieder kind goed geïnstrueerd, bijgestuurd en gecontroleerd kunnen worden. Dit is de taak van de begeleidende volwassene.

Mijn kind is 5 en heel netjes, mag hij/zij toch deelnemen aan een High Tea?
Kinderen onder 8 jaar zijn om verschillende redenen niet welkom bij de High Tea of wandelingen. Als alternatief bieden wij van april tot oktober mogelijkheid om bij de Alpacas in de weide te picknicken. Vraag ons per mail naar de mogelijkheden.

Ik wil mijn baby meenemen, kan dat?
Baby’s zijn welkom bij wandelingen (mits in een draagzak). Of bij een privé activiteit.

Ik wil met mijn vriendinnen komen High Tea-en en één van ons wil haar baby mee nemen, kan dit?
Bij een groeps High tea zijn baby’s niet welkom. Bij een privé activiteit wel.

Hebben jullie een aankleed tafel voor mijn baby?
In het kampeerseizoen (april t/m oktober) is er in het sanitair gebouw op de camping een aankleed tafel beschikbaar. November t/m maart zijn er geen voorzieningen voor baby’s beschikbaar.

Ik heb een privé activiteit geboekt en de baby moet halverwegen verschoond worden, deze tijd komt er vast extra bij?
Helaas is dit niet het geval. We spreken een duidelijke tijd af hoe lang de activiteit duurt. Deze wordt niet verlengd om verschoontijd te compenseren. Dit doen wij niet om vervelend te zijn maar om de duur van activiteiten in de hand te houden. De alpacas staan immers deze tijd voor u klaar 🙂

Ik heb me opgegeven voor een high tea en de oppas is ziek, dus neem mijn baby mee, kan dit?
Wij staan om verschillende redenen geen baby’s toe bij een groeps High Tea’s en zullen dan ook verzoeken om een andere oplossing te zoeken.

Privé activiteiten
Ik wil een High Tea of wandeling met 2 personen, kan dat?
Dit is zeker mogelijk. Houd u er wel rekening mee dat de prijzen hiervoor anders zijn. Stuur ons een mail waarin u duidelijk aangeeft welke activiteit, hoeveel personen en een aantal voorkeur data. Dan bekijken wij wanneer het in het programma past.

Ik wil een Alpaca op locatie, kan dit?
Wij bieden de mogelijkheid om één of meerdere Alpacas op locatie te brengen. Een van ons is hier altijd bij aanwezig. Starttarief is vanaf €175,- per uur (exclusief btw). Informeer per mail naar de mogelijkheden!

Toegankelijkheid
Kan ik goed parkeren bij de High Tea?

Je kan je auto gratis parkeren op de parkeerplaats en te voet over de houten brug naar het erf. Het erf zelf is auto vrij.

Kan je goed parkeren bij de strandwandeling?
Het startpunt van de strandwandeling is bij het autostrand bij Westkapelle. Hier is aan de landzijde èn zee zijde gratis parkeergelegenheid. Bij strandweer kan het druk zijn met auto’s.

Is de wandeling door de landerijen toegankelijk voor minder validen?
Ja, de wandeling door de landerijen gaat over verharde wegen en schelpen paadjes.

Is de High Tea toegankelijk voor minder validen?
Niet geheel. Om het Alpacafé binnen te gaan moeten er twee treden overbrugd worden. De ruimte binnen is beperkt. Wij hebben geen sanitaire voorzieningen voor minder validen. Wanneer minder validen zelf 2 treden op kunnen en zelfstandig naar de wc kunnen is het altijd mogelijk om de rolstoel of rollator mee naar binnen te nemen. Geef dit a.u.b. van tevoren aan ons aan.

Overig
Ik heb een wandeling geboekt, heb ik dan 1 alpaca voor de hele wandeling?
Nee, bij de groepsactiviteiten hanteren wij twee personen per alpaca.

Ik wil de hele wandeling een alpaca begeleiden, kan dat?
Dat kan zeker, wanneer je een privé wandeling boekt kunnen er tot 6 personen mee die allemaal een alpaca begeleiden.